Lång dag och kort natt

Textstorlek:

Tänk vad tiden går fort. När jag säger så brukar de allra flesta hålla med. Och varje år tycks farten öka. Allt man tänkt sig hinna med får ständigt flyttas framåt i tid. Redan i morgon är det midsommarafton och vi upplever årets längsta dag och kortaste natt. Nästan hela dygnet är det ljust. Vilket kan vara bra för nu går vi vuxna igång med planeringen, stressen och inköpen inför helgen. Hela denna långa, ljusa dag före midsommar kan ägnas till att köa, inhandla färskpotatisen, sillen, jordgubbarna och drycken till morgondagens fest. Kan vi sitta inne eller ute eller ska vi resa det där partytältet utifall det regnar?

Det skulle väl vara en och annan tonåring som har långtråkigt eller som inte alls bryr sig som skulle kunna motsäga detta med att tiden går fort. Dessa tonåringar har ju en del kvar att lära sig här i livet. Men en sak gör de av sig självt tycks det. De vill aldrig bli vuxna, lever i nuet och oroar sig inte alltför mycket om morgondagen. Just idag, och alla dagar ett framöver är det ledigt, sommarlov och skolstarten är väldigt långt borta i höst.

Nu under sommaren kommer era läsarartiklar bara att publiceras på webben och i augusti har vi första publiceringen i papperstidningen igen. Men fortsätt gärna att skriva och fota. Att få ta del av andras sommartips, om så bara i form av några få rader eller en bild, kan få bli uppskattad sommarläsning för många.

Med det här önskas en glad midsommar och riktigt skön sommar!