Möte vid grillen

Textstorlek:

På vintern kan det gå dagar då man inte möter någon av grannarna i trappen eller ute på gården. Kan hända att man till sist råkar på nån i tvättstugan. Men det kan ju bara vara så att man har olika tider då man åker till jobbet eller kommer hem.

I helgen blev det stor ändring på detta. Det var full fart ute på gården i kvällssolen. Tidigare tog var och en ut sin egen klotgrill på vår innergård vilket resulterade i att det såg ganska skräpigt ut efteråt. För att inte tala om brandfaran. Därför ordnade hyresvärden i höstas en uteplats med en stor fin grill i betong. Den hade jag lagt beslag på och laddat upp med välmarinerade lammkotletter och grönsaker. Glöden var het.

En bit bort stod min närmsta granne och lagade punka på sin cykel och i hörnet av gräsmattan stod någon och bytte jord i sina blomkrukor. På nedersta balkongen hade några ungdomar förfest med tacos och lagom hög musikunderhållning. Det var flera av grannarna som slog en lov förbi mig för att heja och prata. De kontrollerade grillningen och gav tips om grillmetoder, marinad och tillbehör. Jag fick faktiskt jättebra tips på var man kan köpa kött av bra kvalitet. Det var så trevligt att jag höll på att låta kotletterna gå för länge på grillen.