Mobilen gick varm

Textstorlek:

Den här så kallade våren är ju full av lediga, röda dagar i veckorna. Som senast Valborgshelgen då den röda dagen Första maj inföll på torsdagen. Ett bra tillfälle i år att passa på att ta en klämdag på fredagen. En bra dag att vårstäda lite och att göra klart och skicka in årets deklaration. Denna gång använde jag Skatteverkets app i mobilen. Deklarationen var både lätt att kontrollera och räkna ut. Och fort gick det. Efter en timme kunde jag konstatera att det blev en slant tillbaka med. Så då blev det ju extra fint och vårstädat den dagen.

När man är ledig hemma en vardag så slås jag av att det ringer ganska många telefonförsäljare, både på hemtelefonen och på mobilen. Jag räknade till upp till tio olika nummer. Jag kan säga att inte någon av säljarna hade någon framgång med mig. Nu ska jag se över det här och anmäla både hemtelefon och mobil till tjänsten Nix-telefon. Här kan man bland annat kostnadsfritt spärra sin telefon för obeställda telefonsamtal i försäljningssyfte.

Helgen avslutades med mobilen i hand tittandes på SVT play och deras utmärkta tjänst Öppet arkiv. Jag såg filmen Den tatuerade änkan av Lars Molin. Jättebra. I arkivet finns fler filmer av Lars Molin. Så nästa helg kanske det blir att se serien Kejsaren av Portugallien.