Löss och sjösjuka

Textstorlek:

Enligt en expert i Kalifornien har huvudlössen ökat dramatiskt sedan trenden med så kallade selfies började. Orsaken till det är att främst ungdomar ställer sig riktigt nära varandra, med huvudena ihop, för att ta bilderna, vilket gör att lössen enkelt hoppar över till nästa huvud.

Små barn har oftare huvud-mot-huvud kontakt jämfört med större barn. Och därför är löss i håret något som vanligtvis drabbar yngre barn. Men nu har man sett en stor ökning av löss bland tonåringar och även vuxna det senaste året. Tillhör du dem som tar selfies kanske du bör investera i en riktigt bra luskam också.

Nu har det hänt igen. Sjösjuka råder på Arlanda flygplats.

År 2002 var det flygledarna som fick sjösjuka av att det 83 meter höga flygledartornet av betong som rörde sig när vinden låg på. För att bota detta stabiliserades tornet med halvfulla vattentankar och sjösjukearmband delades ut.

Denna gång är det nere på markplan. Efter en omfattande renovering av terminal 2 på Arlanda uppger passkontrollanter på gränspolisavdelningen, att man blir sjösjuk av att sitta i passburarna. Man känner vibrationer när folk går förbi. Det kan gunga så mycket att man blir sjösjuk och mår illa, säger en passkontrollant.

Jag hoppas verkligen att man kan lösa detta. Vem vet annars vilka busar som kan smita igenom kontrollen?