Hockeyfeber med kval

Textstorlek:

Så här i vårtider får den idrottsintresserade följa både vinter- och sommaridrotter samtidigt. Det är en övergångsperiod. Skid- och ishockeysäsongerna skall avgöras. Samtidigt börjar bland annat fotbollen och friidrotten röra på sig. Serielunken i ishockey kan ibland te sig lite seg och utan spänning under hösten. Tills det blir vår och kvalserier och slutspelet startar. Då vaknar också mitt intresse. Kvalserien brukar vara laddad med dramatik och extra intressant är det ju att i år är några deltagande lag från städer där många av Sveagruppens tidningars läsare bor.

I morgon lördag spelas sista omgången av playoff till kvalserien. Rögle, Karlskrona, Karlskoga och Mora har då spelat sex omgångar. Just nu ser Rögle starka ut. Sist ligger Mora och det ser svårt ut för dem att gå vidare.

Två lag ska kvalificera sig till Svenska hockeyligan, SHL, till nästa säsong. Redan klara lag för kvalserien är AIK och Örebro som hade de två sista platserna när grundomgångarna i SHL var klara. Malmö, Djurgården och Västerås toppade Allsvenskans tabell och får möta AIK och Örebro i kvalserien. För att de ska bli sex lag så fyller man på med vinnarlaget i nämnda playoff till kvalserien.

Första veckan i april, efter tio omgångar, vet vi vilka lag som går upp i SHL. En ganska lång och krånglig väg men Västerås har övertygat under grundomgångarna och jag hoppas att de tar steget upp i SHL till nästa säsong.