Sotji på nytt sätt

Textstorlek:

Olympiska spelen är i full gång långt borta vid kanten av Svarta havet. Nu får jag ta del av tävlingar som puckelpist, halfpipe, curling, rodel och bob. Sådant man bara tittar på vart fjärde år. Om ens då. Jag ser hellre fram mot hockeyturneringen, längdskidorna och det alpina programmet där svenskarna av tradition brukar lyckas ta medaljer.

Hela arrangemanget känns väldigt avlägset denna gång. Inte avlägset på grund av tidsskillnaden. Godbitarna när Sverige är med och tävlar sker på dag- och kvällstid. Att vinter-OS arrangeras i badorten Sotji med palmer känns ju som något långt ifrån vinteridrotten. OS-orten lär vara ett ”Mallorca” på sommaren för den ryska befolkningen.

Avlägsenheten består ändå mest av att SVT inte har några livesändningar längre. Stenbeck har ju köpt rättigheterna och visar OS bara på betalkanalerna med reklam. Jag har därför återupptäckt Sveriges Radios P4 som rapporterar hela dagarna. Kan man höra det i radio så existerar det ändå, känns det som.