Nyfiken på politik

Textstorlek:

I år får vi rösta vid två tillfällen. Det har väl inte undgått någon. Den 25 maj är det val till Europaparlamentet och den 14 september är det val till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige.

Som ett led i SVT:s valsatsning visas ”Nyfiken på partiledaren” under några söndagskvällar. Partiledarna har bjudits in till samtal med psykoterapeuten Poul Perris. Där får de tala ut, både om sin uppväxt, sitt liv och om sina personliga värderingar. Jag vet inte om jag blir så väldigt mycket klokare av detta inför valen. Det är då mer intressant att höra om vad som la grunden till deras person och hur värderingarna format dem under uppväxten.

Dalabygden frågar i artikelserien Landsbygdsvalåret 2014 olika landsbygdsföreträdare hur arbetet med landsbygden går. Det kan man läsa både i papperstidningen och på webben. Varför inte lämna in tips eller frågor som engagerar dig här på Min Dalabygd? En levande landsbygd kräver ett demokratiskt engagemang – av alla!