Jag gillar det här vädret

Textstorlek:

Efter alla helgdagar i december och januari har det nu övergått i normala vardagar med arbete. Det är inte helt lätt att ställa om dygnsrytmen med så många sovmorgnar. Men i morse vaknade jag fem minuter innan klockradion gick igång. Det kändes bra. Klockradion är ställd så jag kan höra väderrapporten på P1. Som den värsta sjökaptenen vill jag ha koll på väder, vind och nederbörd. Till saken hör ju att jag inte åker båt utan cyklar året runt till jobbet. Jag vill ju vara förberedd på väderomslag och kunna packa cykelväskan med både varma- och regnskyddande kläder.

Här i Mälardalen har vi ju inte haft snö eller minusgrader sedan i början av december. Grönaste och varmaste vintern på många år. Men jag har börjat tycka om det här vädret. Tänka positivt och se fördelarna. Ett bra cykelväder. Det finns inget dåligt väder bara… Och så vidare. Luften är fuktig och syremättad och för mig är det bara skönt att andas och flåsa så i uppförsbackarna. Det är lättare att klä sig luftigt och slippa komma till jobbet blöt av svett. Nu är jag ju bara blöt på utsidan av regnkläderna. Ingen halka och inget behov av dubbdäck gör färden ganska säker.

I och för sig utlovade meteorologen i morse både snö och minusgrader till helgen. Så då får jag väl montera på de där dubbdäcken i alla fall.