Mot ljusare tider

Textstorlek:

Då var november avklarad och vi är inne i december. Man är på den rätta sidan av hösten och den blötaste, blåsigaste, mörkaste och allmänt ruggigaste tiden på året är över. Endast två och en halv vecka kvar till vintersolståndet. Sedan vänder det. Men var är snön? Det verkar som den låter vänta på sig i år. Fleecetröjor, ylletröjor, långkalsonger, kängor och halsdukar ligger på hyllorna och bara väntar på att användas.

Apropå kläs på. I helgen var det ju första i advent och då skall det pyntas och skapas stämningsfullt ljus i tillvaron. Ljusslingan var nyinköpt från ett av de stora byggvaruhusen. Och även reklamerad och bytt. Första inköpet och testet av lamporna visade flera trasiga lampor. Eftersom de inte går att byta ut var för sig så var det bara att åka tillbaka till varuhuset och byta. Men nu hade jag en hel lysande slinga.

I den något stormiga vinden gav jag mig ut på balkongen för att klä räcket. Kastvindarna ställde mig på prov. Efter lite trasslande, bindande och virande satt slingan på plats. Samtliga lampor på den 20 meter långa slingan lyste upp huset och gården på ett stämningsfullt sätt. Mysigt! Efter några timmar tittade jag ut och såg att ett antal lampor slocknat. Slingan får sitta kvar ändå. Jag får se om jag byter slingan nästa helg. Och nästa jul satsar jag nog på levande ljus.