Inspirerad av foto

Textstorlek:

Jag känner mig inspirerad. Lite kreativ och nyfiken. Ja inte att julpynta eller hitta den finaste eller billigaste julklappen. Nej jag har fått sådan lust att fotografera. Mycket av den inspirationen kommer från tv-programmet Alla är fotografer på SVT. Här får man följa komikerna Henrik Schyffert och Johan Rheborg i jakten på den perfekta bilden. Båda är kunniga och intresserade av foto och gör det på ett lättsamt och roligt sätt. Och än så länge blandar de dessbättre inte in så mycket tekniska prylar och annan high tech. De fokuserar mer på olika typer av bilder och motiv.

I programmet har man fått lära sig många nya saker och begrepp. Vad sägs om Selfie? Att ta ett självporträtt med sin mobilkamera. Ja ni vet som man kan se ungdomar stå med armen rakt ut och rikta mobilen mot sig. Med en grimasch eller smajl. Gärna framför något fint eller spännande som pågår i bakgrunden. Till och med statsministrar gör en Selfie. Tyvärr skedde det av Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt som glatt tog en bild på sig själv, flankerad av den leende duon Barack Obama och David Cameron – under minnesceremonin för Nelson Mandela i Johannesburg. Kanske inte det bästa tillfället bland sörjande och med världens blickar mot sig.

Under helgerna i jul och nyår ska jag försöka åka till Stockholm och se utställningen på fotografiska museet och bli mer inspirerad.