Finn en vän på Min Dalabygd

Textstorlek:

Nyligen hörde jag på nyheterna på radion att var sjunde person saknar en nära vän. Egentligen kanske man inte borde bli så förvånad med tanke på att nästan vartannat svenskt hushåll är ett ensamhushåll. Det skär ju lite i hjärtat när jag tänker på det. Att få dela glädje och sorg, djupa tankar och vardagsbekymmer med en vän betyder så mycket. Att samlas runt ett intresse eller uppleva saker tillsammans med nära ger ju ett mervärde. Delad glädje och så vidare…

Det fina i inslaget var att reportern lyfte fram föreningslivet som en bra medicin mot just ensamhet. Här tror jag att många av er som skriver på Min Dalabygd har förstått vad det handlar om. Ni berättar om utflykter, resor, informationsträffar och helt vanliga fikastunder, alltsammans i goda vänners lag. Och jag vet att jag har nämnt detta här förut, då med tanke på allt spännande man kan lära sig i en förening. Nu vill jag gärna betona hur bra föreningslivet är på att skapa nya vänkontakter.

Hur som helst så är det både inspirerande och inbjudande att läsa om. Och till den som känner sig ensam, sällskapssjuk och längtar efter vänner vill jag bara uppmuntra att kontakta någon förening som man tycker verkar trevlig. Jag vågar nästan lova att man välkomnas vart man än vänder sig. Ju fler desto bättre. Kika in på Min Dalabygd på webben och bli inspirerad eller skriv några rader till någon genom kommentatorsfältet under artikeln. Självklart kan jag försöka hjälpa till om det behövs.